Om författarna

Nej, ingen av oss heter Viktoria. Ingen av oss är utbränd (än). Annars stämmer nästan allt i romanen. Den är baserad på en (nästan) sann historia.

Vilka är vi då om vi inte är Viktoria? Vi är två lärare som en dag strålade samman i vår gemensamma bild av svensk skola. Trots att vi jobbar på olika stadier och kommer från olika delar av Sverige, var våra bilder överensstämmande. Och vi behövde prata om det som hände oss och våra lärarkollegor.

I början pratade vi bara. Skrattade och tröstade varandra när lärarlivet kändes överjävligt och alla tokigheter blev för tunga att axla. Sedan bestämde vi oss för att skriva ned några av de saker vi varit med om. En av oss ville skriva debattartiklar och skicka in till tidningar. Den andre ville skriva en bok. Efter några uppfriskande kontroverser blev det en sorts blandning. En debatt i bokform.

Vi vill av djupet från våra hjärtan tacka alla kollegor därute, #lärartwitter och alla facebook-grupper som gett oss mängder av uppslag och idéer, långt ned på formuleringsnivå.

Känner du igen dig i boken är det ingen slump. Vi tackar dig för dina ord. De var för bra för att inte stjäla. /Författarna